Astiat on hyvä tiskata mahdollisimman pian käytön jälkeen, jotta lika irtoaa helpommin. Herkkäihoisen kannattaa käyttää suojakäsineitä ja iholle hellävaraista astianpesuainetta.
Poista ruoantähteet ennen pesua huuhtelemalla tai tarvittaessa liottamalla astioita.
Tiskialtaan täyttäminen puolilleen riittää. Samoin riittää pieni painallus astianpesuainetta.
Pesuveden ja huuhteluveden tulee olla niin kuumaa kuin vain kädet kestävät.
Ensin pestään astiat, jotka koskevat suuta, eli esimerkiksi lasit ja ruokailuvälineet. Sen jälkeen lautaset ja kulhot, ja lopuksi likaisimmat ruoanvalmistusastiat.
Jos rasvalika ei lähde astioista, lisää tilkka pesuainetta tai vaihda pesuvesi kuumempaan.
Siirrä pestyt astiat huuhteluveteen. Vältä huuhtelua juoksevalla vedellä, sillä sen käyttö kolminkertaistaa kustannukset.
Anna puhtaiden astioiden kuivua kuivauskaapissa tai puhtaan astiapyyhkeen päällä.